Vreme čitanja: 2 minuta

Foto: Talas Uredništvo

Direktne donacije čitalaca nezavisnim medijskim portalima u Srbiji postaju sve važnije za njihov dalji razvoj. Uviđajući ovaj značaj, na Talasu smo pre godinu dana pokrenuli program “Prijatelji Talasa” i omogućili našim vernim čitaocima i pratiocima da kroz nekoliko klikova podrže Talas automatskim mesečnim i godišnjim donacijama.

 

Šta smo postigli zahvaljujući donacijama publike?

Donacije publike omogućuju timu Talasa da svakodnevno radi ne samo na produkciji sadržaja, već i na razvoju. One takođe predstavljaju sve važniji stub na koji se Talas oslanja u planiranju – novi izvori prihoda ne znače samo veće budžete, već i bolju predvidivost u poslovanju.

U proteklih godinu dana, ove donacije publike, dodatno su nam omogućile da redovno publikujemo kvalitetne analize i dubinske komentare na važne teme i naš sadržaj dovedemo do stotina hiljada čitalaca u Srbiji i dijaspori. Naše podcast emisije slušane su preko 300.000 puta u prošlih godinu dana, a veliki mediji u Srbiji  gotovo su svakog meseca prenosili sadržaje sa Talasa, ili pozivali naše autore na Talasu kao sagovornike.

 

Podrži Talas donacijom

Izvor: Talas.rs

 

Donacije nam omogućuju i da više vremena i resursa posvetimo korisničkom iskustvu. Povećali smo rad na ubrzanju i tehničkom održavanju sajta, ali i direktniju komunikaciju sa publikom.

 

Šta planiramo dalje?

U 2022. godini nastavljamo da pratimo važne teme, ali i uvodimo nove autore. Od nas možete očekivati i redovnije podkast emisije, kao i bolje korisničko iskustvo na sajtu.

Pre svega, možete očekivati da će Srbija i dalje imati izvor dnevnih dubinskih analiza, komentara i osvrta na politička, ekonomska i društvena pitanja, i da će Talas nastaviti da služi kao inspiracija stotinama hiljada građana koji redovno prate politička i ekonomska dešavanja i žele da od Srbije naprave mesto gde se pristojno živi.

 

Podrška medijima je važna

U uslovima stalnog uticaja vlasti na medije, kao i sve veće tabloidizacije i senzacionalizma u sadržaju velikih medija, u društvu definitivno postoji potreba za jednom vrstom kontranapada – kroz promišljen, dubinski i polemički sadržaj.

Pre četiri godine pokrenuli smo Talas da bismo odgovorili na ovu potrebu – pretpostavka je bila da građani Srbije žele da čuju nove ideje i uglove gledanja, kao i da svakodnevno imaju pristup dubljim analizama i komentarima na važna politička, ekonomska i društvena pitanja. Pokazalo se da smo bili u pravu – publika je brzo prihvatila naš pristup, sajt Talas je za četiri godine koristilo oko dva miliona ljudi, a inspirisali smo rasprave kako u veliki medijima, tako i među političarima i strankama, građanskim organizacijama kao i na društvenim mrežama.

Već skoro četiri godine, Talas svojim čitaocima donosi redovne komentare i analize iz ugla gledanja koji je zasnovan na odmerenoj raspravi, fokusiran na rešenja, i koji se vodi načelima lične slobode, odgovornosti i društvene tolerancije.

Pre oko godinu dana napravili smo sistem koji omogućava našim čitaocima da redovno podržavaju Talas svojim automatskim mesečnim ili godišnjim donacijama, kroz svega nekoliko klikova. Ispostavilo se da je ovo bila dobra odluka, iako je trend doniranja medijima u Srbiji još uvek na početku. 

Pozivamo vas da i vi, ako do sada niste, podržite Talas mesečnom ili godišnjom donacijom, kroz nekoliko klikova putem ovog linka.