Vreme čitanja: < 1 minut

Foto: Talas.rs

Danas započinjemo novu akciju poklanjanja knjiga našim čitaocima i pratiocima. Najvernijim čitaocima poklanjamo tri primerka knjige koja ističe različite pogrešne ideje koje narušavaju zdravu ekonomsku diskusiju – Fifty Economic Fallacies Exposed autora Džefrija Vuda. 

Knjiga predstavlja zbirku kratkih kolumni u časopisima koji pobijaju neke uobičajene ekonomske zablude. Od 1988. godine, profesor Džefri Vud sa poslovne škole Sir Džon Kas piše redovnu kolumnu  u časopisu Economic Affairs, čuvenog Instituta za ekonomske odnose iz Londona (IEA), u kojoj razotkriva pomenute popularne ekonomske zablude.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Talas.rs (@talasrs)

Zablude u ekonomiji su česte i velike, pa tako Profesor Vud razmatra  navodne opasnosti slobodne trgovine, sposobnosti država da kontrolišu ekonomiju, efekte vladine regulative i razne druge primere.

Ova knjiga može biti od velike pomoći studentima koji nastoje da savladaju neke od kompleksnosti ekonomske teorije. Takođe može biti zanimljivo štvo za sve koje interesuju sukobi ideja, političke ideologije i generalno politička ekonomija.

Ovo izdanje objavljeno je 2014.godine u Velikoj Britaniji od strane IEA.

Akcija dodeljivanja odvija se kao i do sada preko našeg Instagram naloga.

Kako bi se učestvovalo u akciji potrebno je da se prati stranica Talasa i da se u komentarima na glavni post o knjizi taguju dva prijatelja.

Akcija traje do utorka  21. decembra.