Vreme čitanja: < 1 minut

Predstavljamo vam novu publikaciju „Srbija i strani kapital – osvrti i analize“, koja se sastoji od 15 tekstova koji propituju značaj i uticaj stranih direktnih investicija (SDI) i zajmova na privredu i politiku Srbije. Tekstovi iz ove publikacije objavljivani su na portalu Talas.rs tokom juna i jula 2021.

Autori ovih analitičkih osvrta obradili su pitanje stranog kapitala šire od uobičajenog ekonomskog ugla. Tako ćete u publikaciji čitati i o problemu zagađenosti životne sredine koja je direktno povezana sa delovanjem SDI, spoljnopolitičkim elementima SDI poreklom iz Kine i Rusije, pitanju korozivnog kapitala, ali i elementima unustrašnje politike posebno onim koji se tiču kršenja zakona i suspendovanja vladavine prava u oblasti zaštite privatnosti i pristupa informacijama od javnog značaja.

Tekstove u publikaciji potpisuju: Slaviša Tasić, Rodoljub Šabić, Miša Brkić, Mirko Popović, Mirjana Jovanović, Dušan Pavlović, Branko Radlulović, Mila Bajić, Nikola Krstić, Aleksandar Macura, Igor Novaković, Nemanja Todorović Štiplija i Mihailo Gajić.

Publikaciju u digitalnom formatu možete preuzeti ovde: SRBIJA I STRANI KAPITAL