Vreme čitanja: < 1 minut

Imajući u vidu različite reakcije koje je izazvao autorski tekst Petra Čekerevca ”O Minji i Sergeju kad ovacije utihnu” želimo da istaknemo da stavovi izneti tekstu ni na koji način ne odražavaju nepoštovanje odgovornog i profesionalnog novinarstva koje simbolizuju N1 i Insajder.

Ozbiljno zabrinuti stanjem u kojem funkcionišu domaći mediji izuzetno poštujemo rad onih redakcija, novinarki i novinara koji savesno obavljajući svoj posao, uz ozbiljne pritiske i prepreke, ne prave nikakve kompromise sa profesionalnom etikom i standardima struke.

U ovakve novinarke i novinare svakako spadaju i Minja Miletić autorka i voditeljka emisije Dan uživo na N1 i članovi redakcije Insajdera.

Namera kritičkog osvrta pomenutog autorskog teksta, kao što i sam naslov upućuje, bila je da objektivno i bez strasti analizira sadržaj emisije odnosno propratnog teksta, bez da uvredi bilo koga.

Izražavamo žaljenje ukoliko je neko iz ovoga izveo nešto što nije u skladu sa vrednostima otvorene kritičke rasprave koju neguje Talas.

Uredništvo Talasa.