Austrijska škola ponovo u Beču – međunarodna konferencija o ekonomiji, filozofiji, idejama liberalizma
Vreme čitanja: 2 minuta

Foto: AC promo

Međunarodna konferencija „Austrijska škola ekonomije u 21. veku“ čiji je Talas medijski partner prvi put će biti održana u Beču, 13. i 14. novembra ove godine, u organizaciji Austrijskog ekonomskog centra (Austrija), Instituta Fridrih August fon Hajek (Austrija) i Bases fondacije (Argentina).

Više detalja o samoj konferenciji i njenom istorijatu možete da pročitate na zvaničnom vebsajtu.

Ovo je osma po redu međunarodna konferencija posvećena austrijskoj školi ekonomije, a jedna od konstanti jeste dodeljivanje Hajekove nagrade za životno delo. Ove godine nagrada će biti uručena Tomasu E. Vudsu, američkom istoričaru, autoru i podkasteru – više o njemu, ali i o prethodnim dobitnicima pročitajte ovde.

 

 

Zašto treba da posetite konferenciju + konkurs za pisane radove

Organizatori su izdvojili 10 najvažnijih razloga da posetite ovogodišnju konferenciju.

Ukoliko planirate da učestvujete u konferenciji, postoje dve opcije: jedna je samo prisustvovanje, uz to da je učešće za studente besplatno (troškovi puta i smeštaja nisu uključeni).

Druga opcija jeste prijavljivanje na konkurs za pisane radove, uz mogućnost prezentovanja i/ili objavljivanja – detalje o uslovima konkursa pogledajte na linku.

Takođe, jedno od zvučnijih imena na samoj konferenciji biće Robert (Bob) Marfi, američki ekonomista, konsultant i autor.

 

 

Pratite Talas za više informacija o ovogodišnjoj konferenciji