Poigravanje terminom „referendum“ nije u interesu građana – slučaj Stari Grad
Vreme čitanja: 2 minuta

Foto: Tviter, Marko Bastać

Predsednik opštine Stari grad i član predsedništva novoosnovane Stranke slobode i pravde Marko Bastać organizovao je danas dvanaestočasovnu blokadu radova na Trgu republike, zajedno sa građanima i članovima opštinske uprave. To je još jedna u nizu akcija usmerenih protiv aktuelne gradske vlasti povodom tekućih radova i rekonstrukcija u Beogradu.

U razgovoru za Talas, Bastać je najavio da je blokada Trga republike samo početak aktivnosti kojima će se suprotstavljati aktuelnim projektima u Beogradu.

 

Tri zahteva blokade Trga republike

“Zahtevi su isti kao i na prethodnim blokadama.

Prvo: da gradonačelnik Beograda dođe i razgovara, ne samo sa opštinom, već i sa građanima oko svih projekata u gradu. Drugo, da se obustave svi projekti dok se građani o njima ne izjasne na referendumu.

Treće: konačno razrešenje večitog zamenika Gorana Vesića.”

 

Prva blokada 6 sati, danas 12, sledeći put 24 sata

“Mi ćemo istrajati dok se ne pojavi gradonačelnik, blokade će trajati sve duže i duže i biće ih sve više i više. Sledeći put ćemo ostati 24 sata, prethodni put je bilo 6, danas ostajemo 12 sati i tako redom. Mi ne odustajemo, pa ako im se isplati da dolaze u tu situaciju…

I ne samo ovde, Trg republike je samo početak jer su planirani i radovi na Topličinom vencu, na Gundulićevom vencu, u Ulici Džordža Vašingtona i u Dušanovoj. Sve ćemo to sprečavati i braniti telima.”

 

 

Gondola – još jedan dokaz da nemaju dokumentaciju

“Odluka Upravnog suda je još jedan dokaz, kao i za sve ostale radove, da nisu konsultovali struku, da nisu pitali građane, nemaju potrebnu dokumentaciju i dozvole već sami izvode radove.

Kada nemate dokumentaciju, onda sud donese odluku o zaustavljanju izgradnje žičare na Kalemegdanu.”

 

 

Stranka slobode i pravde – zbog slobode i pravde

“Nakon izlaska iz Demokratske stranke, osnivanje Stranke slobode i pravde me je prvi put privuklo da se na taj način vratim u stranačku politiku, do sada sam delovao u okviru grupe građana.

Stvari za koje ćemo se zalagati u narednom periodu su me motivisale da se priključim toj grupu ljudi.

Mislim da ovoj zemlji stvarno nedostaje slobode i pravde i baš zato se politička organizacija tako i zove, ono što najviše nedostaje svima nama je sloboda i pravda. Mi ćemo biti ti koji ćemo doneti slobodu i pravdu ovoj zemlji.”