Živković u pismu Savezu: Da li ste vi preuzeli proteste?
Vreme čitanja: < 1 minut

Foto: Nova stranka

Iz pouzdanih izvora saznajemo da je predsednik Nove stranke Zoran Živković zatražio hitan sastanak sa Savezom za Srbiju kako bi se dogovaralo o daljim koracima u ispunjavanju svega što je dogovoreno i potpisano u Sporazumu sa narodom.

Na osnovu dokumenta u koji je Talas imao uvid, Živković je juče, 18. marta, uputio pismo Savezu za Srbiju u kojem, između ostalog, pita da li je Savez preuzeo organizaciju protesta. Kako se navodi u pismu, ostalo je nejasno da li su događaji proteklog vikenda (upad u RTS, skup ispred Predsedništva i premeštanje do Policijske uprave “29. novembar”) bili planirali ili improvizovani.

Živković je u pismu ocenio da su tokom vikenda učinjeni propusti koji su se mogli preduprediti, kao i da upad u zgradu RTS nije doneo pozitivne rezultate jer program RTS nije „ni prekinut niti bar minimalno poboljšan.“

Pitanje da li je Savez preuzeo organizaciju protesta predsednik Nove postavio je i zbog toga što su, kako piše, tokom protesta ispred Predsedništva govorili samo lideri Saveza za Srbiju.

„Nakon tri sata opkoljavanja Predsedništva, sa namerom da se onemogući izlazak Aleksandra Vučića iz zgrade, doneta je čudna odluka da se protest premesti ispred policijske uprave „29. novembar“. Zašto? Ko je doneo tu odluku? Na koji način? Ko preuzima odgovornost za to što je nakon toga Vučić mirno i bez problema napustio zgradu na Andrićevom vencu? Kakav je rezultat postignut ovim avanturističkim odlaskom ispred zgrade PU u bulevaru Despota Stefana kada uhapšeni aktivisti nisu oslobođeni?“

Živković je dodao i da Nova stranka želi da nastavi u borbi za slobodne izbore, ali da to treba da bude bolje organizovano.