Preminuo profesor Miroslav Prokopijević
Vreme čitanja: < 1 minut

Profesor Miroslav Prokopijević, filozof, ekonomista i istaknuti intelektualac, iznenada je preminuo.

Prenosimo saopštenje Libertarijanskog kluba Libek:

 

Danas smo sa velikom žalošću primili vest o iznenadnoj smrti profesora Miroslava Prokopojevića, našeg dugogodišnjeg bliskog saradnika i redovnog predavača na našoj Akademiji liberalne politike.

Teorijska znanja i praktični saveti profesora Prokopijevića koja nam je preneo, ostaće važan deo Libeka. Od učešća u našem prvom projektu – dokumentarnom filmu Odgovori slobode 2009. godine, do predavanja i rasprava na osam Akademija liberalne politike, profesora Prokopojevića upoznao je veliki broj naših polaznika i saradnika.

Miroslav Prokopijević ostaće upamćen kao veliki borac za slobodu pojedinca, odgovornu državu i dosledno sprovođenje vladavine prava. U svojim javnim nastupima, na prepoznatljiv način, oštro je kritikovao ekonomske i političke zablude sa kojima naše društvo i dalje živi.

U svojoj dugogodišnjoj akademskoj i istraživačkoj karijeri profesor Prokopijević ostavio je veliki broj knjiga, naučnih radova, publikacija i eseja u kojima se najčešće bavio temama iz oblasti tržišne privrede, Evropske unije, kao i tranzicionih reformi u Srbiji.

Bio je saradnik Instituta za evropske studije i direktor Centra za slobodno tržište. Pored predavanja na Evropskom univerzitetu kao i na univerzitetu Donja Gorica, predavao je kao gostujući predavač na univerzitetima u Lajpcigu, Duizburgu, Torinu kao i na univerzitetu Džordž Mejson u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Uredništvo Talasa izražava saučešće porodici i prijateljima profesora Prokopijevića.

 

Pogledajte Talas video prilog u kojem je učestvovao profesor Prokopijević: